Tijdelijke huisvesting voor het Tunnel Response Team (TRT) van de Maastunnel

Eind maart nam de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond contact op met de CabinConcurrent. Zij deden een aanvraag voor units om het Tunnel Response Team van de Maastunnel te kunnen huisvesten. Deze tijdelijke uitruklocatie wordt de basis van het brandweerteam en de tunnelinspecteur tijdens het twee jaar durende renovatietraject van de Maastunnel.
 

Tijdelijke huisvesting van de uitruklocatie

Voor de twee jaar durende renovatiewerkzaamheden van de Maastunnel in Rotterdam is een speciaal Tunnel Response Team in het leven geroepen. Omdat door de werkzaamheden de calamiteitendiensten niet via de normale route naar een eventueel incident kunnen rijden, wordt er een tijdelijk uitruklocatie bij de Maastunnel zelf ingericht.
 

Kantoorunit, sanitair unit, garage, keuken, huiskamer en sportzaal

Het 8 unit tellende gebouw is speciaal ontworpen en geplaats door de CabinConcurrent. Zusterbedrijf Directbouw Productie heeft de units geproduceerd in de eigen fabriek.
 

“De twee garages waren, onder andere door de grootte, echt uniek aan dit project.”


“De twee garages waren, onder andere door de grootte, echt uniek aan dit project”, verteld Bertus Jonkeren (technisch adviseur). Verder bestaat de uitruklocatie uit een kantoor, toiletten, douches, keuken, huiskamer en zelfs een sportzaal. Donderdag 6 juli zijn de units geplaatst en afgelopen zaterdag (15 juli) is de tijdelijke uitruklocatie officieel in gebruik genomen.
 

Project binnen vier maanden gerealiseerd

De CabinConcurrent en Directbouw Productie (dochterbedrijven van de Dutch Cabin Group) hebben dit project binnen vier maanden weten te realiseren. Volgens Bertus was vooral de fundering een uitdaging, omdat de staat van de ondergrond niet opperbest was en er niet geheid mocht worden.
 

"Door alle expertise binnen de Dutch Cabin Group hebben we dit project weer tot een geslaagd eind weten te brengen,” zegt Bertus trots.


Nieuwsgierig naar meer van onze projecten? Kijk dan eens naar onze referenties.